Zwangerschapscursus Uden & ‘s-Hertogenbosch

Zwangerschapscursus omgeving Uden & ‘s-Hertogenbosch:

Er zijn talloze manieren om jezelf voor te bereiden op de bevalling.
Het volgen van een zwangerschapscursus is er hier één van.

Deze zwangerschapscursus geeft je informatie over de zwangerschap, je bevalling en kraamtijd. Daarnaast ontvang je praktische tips en oefeningen. Jezelf voorbereiden kan bij zowel jezelf, je eventuele partner en je baby voor rust en ontspanning zorgen. Het doel van deze zwangerschapscursus is vertrouwen geven in jezelf en je eventuele partner, om zo de bevalling positief tegemoet te zien.

De inhoud van de cursus bestaat uit informatie en oefeningen over:
– De bekkenbodemspieren, functie en belang hiervan
– De bevalling: het begin en verloop ervan
– Weeën: hoe op te vangen? Denkend aan o.a. ademhalingstechnieken, houdingen en ondersteuning van de partner
– Perstechniek met o.a. ademhalingstechnieken, houdingen en de rol van de partner
– Eventuele ingrepen tijdens de bevalling en pijnbestrijding
– Kraamtijd

Deze zwangerschapscursus in 1 dag zal in het weekend worden aangeboden, rond de 5 uur duren en onderbroken worden met een lunch. Tijdens deze cursus ben jij als zwangere natuurlijk van harte welkom, daarnaast is je eventuele partner uiteraard ook welkom om deel te nemen! Neem tijdens de cursus een badhanddoek en een kussentje voor jezelf mee.

De kosten voor de zwangerschapscursus zijn €160,-
De cursus wordt in samenwerking met Welkom kraamzorg gegeven, afhankelijk van je zorgverzekering wordt de zwangerschapscursus mogelijk in zijn geheel of gedeeltelijk vergoed.

Mocht je er nog vragen over hebben, neem dan even persoonlijk contact met mij op.

Locatie en data:

– Omgeving Uden & Den Bosch:
Litserborg, Den Dungen

2023:
* Aanvang 09:45 uur
* Zaterdag 10 juni
* Zaterdag 16 september
* Zaterdag 25 november

Boven genoemde data zullen doorgaan bij voldoende aanmeldingen.
Bij annulering binnen 24 uur voor aanvang van de cursus, bij gedeeltelijke deelname of bij no show, wordt er geen cursusgeld terugbetaald.

Mocht je jezelf willen aanmelden voor deze cursus, dan kan dat via dit inschrijvingsformulier.

Belangrijke mededeling COVID-19/coronavirus:
Gezien mijn werkzaamheden met zwangeren, kraamvrouwen en pas geboren baby’s wil ik zoveel mogelijk preventief zorg dragen voor een zo min mogelijke verspreiding van het virus. Dit betekent dat ik mogelijk nog aanpassingen in mijn werkzaamheden hanteer die landelijk (mogelijk) niet meer van toepassing zijn.

Wat betekent dit voor de cursussen?
Op dit moment vinden de cursussen weer plaats op locatie, er zal zoveel mogelijk geprobeerd worden de 1.5 meter afstand te waarborgen. Om de 1.5 meter afstand te kunnen waarborgen, zullen de fysieke cursussen in een wat kleiner groepsverband plaatsvinden. Om iedereen zoveel mogelijk van cursussen te kunnen voorzien, zullen er extra cursussen in digitale vorm worden aangeboden. Dat houdt in dat deze extra cursussen qua inhoud volledig overeen zullen komen met de cursussen op locatie, alleen zal de cursus plaatsvinden in een digitaal afgeschermde ruimte. Binnen deze ruimte wordt een videoverbinding opgezet, waarbij iedereen elkaar kan zien en horen. Op deze manier is het toch mogelijk een cursus te volgen.